Pàgines

17 de maig 2016

Curs de Joieria a l'escola JORGC_1ª part

El passat setembre vaig iniciar un curs a mida a l'Escola de Joiers de Barcelona, l'escola JORGC. Jo no faig el curs professional, només hi vaig 4h a la setmana i vaig realitzant els exercicis, que també fan els del professional, però al meu ritme i sense fer els cursos paral·lels de ceres, rhino, esmalts, engastat, etc... Tot arribarà ;)
Com es pot veure a la fotografia, l'escola disposa de taules de joier per a cada alumne, amb un maletí numerat on cadascun i guarda les seves coses. Cada taula disposa d'un calaix amb eines bàsiques per realitzar els exercicis a part de tota la resta d'eines que hi ha a la sala.

Vaig començar amb exercicis de calat, per començar a utilitzar la serra.Quan ja havia fet els tres exercicis primers de calat, va venir el temut exercici de llimat. D'una barreta de llautó, havíem de llimar fins aconseguir una espècie de vareta del poder o canelobre.


I ja vaig arribar a l'exercici on començaria a fer anells, primer un amb acabat martelé i oxidat, després el llimat de mitja canya i finalment el llimat rodó.


I ara tocava l'anell calat amb disseny propi, i com no vaig decidir fer un disseny ben sitgetà, la flor de la geganta.D'aquest anell ja estic preparant producció de cara a Festa Major!!!!! :)


Continuarà...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...