Pàgines

11 de desembre 2016

Joies per una Gegantona de Llinars del Vallès

Primer encàrrec extern de joies per una geganta, gràcies a l'Arnau de la Colla de Geganters de Llinars del Vallès per confiar amb nosaltres per realitzar les joies de la Gegantona na Sança, una gegantona Iber.

L'encàrrec es tractava de fer unes arracades i una polsera inspirades en l'època Iber. Vam estar mirant exemples de joies de l'època i ens vam decantar per un estil de joia senzilla, ja què la gegantona representava una noia d'estatus mitjà.


Una de les dificultats que ens vam trobar, va ser la de com ancorar la joia a la geganta sense que es vegin els caragols, en aquest cas de les arracades i en el cas de la polsera com ficar i treure el braçalet sense passar pel canell, ja que la mà no es desmuntava, i que tampoc es veies l'ancoratge.

Per les arracades vam pensar de fer dos anelles amb una planxa soldada en la part inferior i per fer l'ancoratge i que no es veies el caragol vam pensar en una tapeta mòbil que permetés posar i treure l'arracada fàcilment.










Pel braçalet, vam pensar a fer dues parts, però el disseny que vam decidir era fer un braçalet de tub que es recaragoles en si mateix amb una part que se sobreposés i el lligués, en un primer moment no sabíem com faríem que del disseny inicial poguéssim dividir-lo en dues parts i que no es veiés cap ancoratge, però després de donar-li moltes voltes vam fer que el disseny anés a favor nostre aconseguint dividir el braçalet en no dues sinó en quatre parts que permetés certa mobilitat alhora de la seva col·locació. Les dues joies les vam fer de llautó, ja que el cost era important i el color era el que buscàvem.

Per realitzar els ancoratges del braçalet vam crear una xarnera que poguéssim introduir a l'interior del tub base de la polsera i que ens fes d'ancoratge amagat, això ho vam utilitzar tant en l'ancoratge interior, el que anava caragolat a la gegantona i en la part exterior amb les altres parts que gràcies a l'espiral fet amb el fil de llautó que ens permetia certa mobilitat, encaixar-ho tot i que quedés ben subjecta. Veient les fotografies crec que s'entendrà millor.






Hem de donar les gràcies a la Colla de Geganters de Llinars del Vallès i sobretot a l'Arnau per confiar en nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...