Pàgines

03 de febrer 2014

La moda de principis del s.XX

Haig de confessar que l'època que més m'agrada, pel que fa a moda, és la de principis del segle XX, entre 1910 i 1920, exceptuant que es portessin aquells corpinyos que quasi no podien ni respirar, com es pot veure a la Kate Winslet a Titànic durant una escena on es pot veure a sa mare com li ajusta el corpinyo, buf quina manera de sofrir.

Són uns vestits molt femenins, accentuen la cintura, vestits amb vàries capes que trobo que afavoreixen moltíssim el cos de la dona.

A la pel·lícula Titànic es poden veure molts vestits d'aquest estil que llueix la Rose (Kate Winslet).
M'encanten aquests vestits!!!!

I aprofitant que parlo de la moda de principis del s.XX vull recomanar una Pel·lícula, una Telesèrie i una sèrie de televisió que se situen en aquesta època o que són les meves sèries d'època preferides.

La sèrie on millor es poden veure aquest tipus de vestits és a
Downton Abbey, sèrie que parla d'una família aristòcrata britànica a principis del segle XX on a causa de successos com el naufragi del Titànic i la primera guerra mundial fan que la vida i la societat del moment sofreixi un canvi de mentalitat i de situació. 
La telesèrie que vull recomanar és del mateix estil que Downton Abbey però aquest cop no es basa en cap família aristocràtica britànica sinó en la época de la Industrialització, però com en totes aquestes series sempre hi ha la història d'un home o dona en una posició social o econòmica millor que l'altre i com es relacionen entre si.

La telesèrie és Norte y Sur, telesèrie de la BBC.


Una història que recorda molt a la novel·la de Jane Austen Orgullo y Prejuicio, que també us recomano
Orgullo y Prejuicio (Pride & Prejudice), basada en el llibre de Jane Austen publicat al 1813, la meva pel·lícula preferida, he vist totes les versions que s'han fet.

L'última versió és del 2005 però s'han arribat a fer almenys, que jo hagi vist, dues versions més, una amb el Colin Firth com a sr. Darcy.
Doncs aquí acaba la meva recomanació de sèries i pel·lícules d'època.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...