Pàgines

23 de maig 2016

Curs de Joieria a l'escola JORGC_2ª part

A partir d'ara ja es comença a complicar la cosa. Següent exercici fer una xarnera, tub pels que com jo no havíem sentit mai la paraula. Amb ella jo vaig decidir fer unes arracades com si fossin tubs d'orgue.


Un altre dels exercicis que tots et diuen "ja veuràs quan arribis a la malla!!!!" ja vas amb cangueli quan veus que ja et toca, es tracta de fer una malla amb arandeles. AL final de tant que em van ficar la por al cos no em va semblar tan terrible.



I tornava a tocar fer un altre anell, aquest més espectacular, un anell buit. Li vaig fer una acabat diamantat perquè el polit no em va quedar massa bé. :(



I de mica en mica m'he anat comprant eines i la súper taula d'engastador, de segona mà, i vaig fent cosetes al taller. 
A veure quin serà el proper exercici.


17 de maig 2016

Curs de Joieria a l'escola JORGC_1ª part

El passat setembre vaig iniciar un curs a mida a l'Escola de Joiers de Barcelona, l'escola JORGC. Jo no faig el curs professional, només hi vaig 4h a la setmana i vaig realitzant els exercicis, que també fan els del professional, però al meu ritme i sense fer els cursos paral·lels de ceres, rhino, esmalts, engastat, etc... Tot arribarà ;)




Com es pot veure a la fotografia, l'escola disposa de taules de joier per a cada alumne, amb un maletí numerat on cadascun i guarda les seves coses. Cada taula disposa d'un calaix amb eines bàsiques per realitzar els exercicis a part de tota la resta d'eines que hi ha a la sala.

Vaig començar amb exercicis de calat, per començar a utilitzar la serra.



Quan ja havia fet els tres exercicis primers de calat, va venir el temut exercici de llimat. D'una barreta de llautó, havíem de llimar fins aconseguir una espècie de vareta del poder o canelobre.


I ja vaig arribar a l'exercici on començaria a fer anells, primer un amb acabat martelé i oxidat, després el llimat de mitja canya i finalment el llimat rodó.


I ara tocava l'anell calat amb disseny propi, i com no vaig decidir fer un disseny ben sitgetà, la flor de la geganta.



D'aquest anell ja estic preparant producció de cara a Festa Major!!!!! :)


Continuarà...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...